VEELGESTELDE VRAGEN

SPELEN BIJ DE GHENT GATORS

Jazeker, American football is een teamsport waarbij ongelimiteerd mag vervangen worden. Ploegen bestaan dus best uit zoveel mogelijk spelers zodat er voldoende kan geroteerd worden. Bovendien kun je met elk lichaamstype terecht in deze sport: niemand is te klein, te groot, te dik of te dun om te kunnen deelnemen.

Voor mijn info zie JOIN US.

De trainingen voor senioren gaan elke dinsdag en donderdag door van 20u tot 22u. Die voor de junioren van 18u tot 20u.

De trainingen beginnen stipt dus op tijd komen is een vereiste!

Place to be is Borluutstraat 22, 9051 Sint-Denijs-Westrem.

Het lidgeld varieert soms van jaar tot jaar, afhankelijk van het succes van onze wijnverkoop en spaghettiavond: dit ligt meestal rond de €225 à € 250 euro. Hiermee worden een aantal essentiële kosten gedekt zoals: Verzekering, ambulance op thuismatchen, licentiekosten, en dergelijke meer…

PRAKTISCH

Tijdens de proeflessen heb je enkel schoenen met noppen nodig en kleren die vuil mogen worden.

Na de initiaties heb je een reglementaire helm nodig, shoulderpads en footballpants met padding. Ook een mondstuk is verplicht. De helm en shoulderpads kun je huren van het team tot je de knoop hebt doorgehakt of American Football wel iets voor jou is.

Je kan het materiaal huren via de club. Daarnaast zijn er ook nog enkele online shops uit Nederlands, Duitsland of de UK waar je dit allemaal kunt kopen. Vaak doe je er best aan om samen met enkele andere spelers een bestelling te plaatsen om de verzendingskosten te drukken.

Om de kosten te dekken organiseren de senior spelers af en toe inkoopmomenten om uitrusting uit de VS, UK of Duitsland aan te kopen.

JEUGDWERKING

Er is een junior team voor spelers (jongens en meisjes!) tussen de 15 en de 19 jaar. Er zijn ook plannen om een under-15 werking te beginnen.

Elke jongen of meisje die zin heeft om American Football te spelen, momenteel vanaf 15 jaar!

Zeker weten! Check onze JOIN US pagina of er in de nabije toekomst proeftrainingen of initiaties gepland staan.

SPONSORING & ACTIVITEITEN

Ook naast het veld zijn de Gators actief bezig om de club het jaar door sociaal actief te laten zijn. Zo is er onze jaarlijkse spaghettiavond en quiz. Daarnaast organiseren wij ook ieder jaar een wijnverkoop voor de feestdagen om onze werking uit te kunnen breiden en jullie tafels mooi op te vullen.

Dit hebben we in het verleden inderdaad al gedaan en is zeker bespreekbaar. Voor meer info, contacteer ons via: …

Wij staan uiteraard open voor sponsorships. In ruil voor de financiële steun kan u genieten van … tot … . Contacteer ons via … voor meer informatie.

AMERICAN FOOTBALL

American football is geen sport die zich in enkele zinnetjes laat samenvatten. Hieronder geven we de absolute basis mee, maar de sport kan het best begrepen worden door naar een wedstrijd te kijken of gewoon te komen meetrainen met de Gators

Een American football team is verdeeld in 3 categorieën, namelijk aanval, verdediging en special teams. Tijdens de wedstrijd staan er 11 spelers van beide teams op het veld.

Het veld is 120 yards lang en 53,5 yards breed (1 yard is 91,44cm. Aan weerskanten van dit veld liggen 2 doellijnen; deze liggen 100 yards uit elkaar. Achter de doellijnen liggen 2 end zones van 10 yards lang. Aan het einde van de beide endzones staan de goal posts, dit zijn 2 verticale palen met een dwarsligger op 3 meter hoogte.

De aanval (of offense) probeert het veld over te steken door met de bal te lopen of te passen en zo de bal in de eindzone van de tegenstander te krijgen. Als ze hierin slagen, scoren ze een Touchdown en deze is 6 punten waard. Na een touchdown krijgt de offense nog de kans om een extra punt te scoren door de bal tussen de goalposts te trappen of om 2 punten te scoren indien ze erin slagen om nogmaals met de bal tot in de eindzone te raken. Uiteraard probeert de verdediging van de andere ploeg (of defense) om de aanval het scoren te beletten.

Om het veld over te steken krijgt de offense telkens 4 pogingen (of downs) om 10 yards vooruit te komen. Slagen ze hierin, dan krijgen ze opnieuw een 1e poging. Zoniet, dan heeft de defense goed werk geleverd en krijgt de andere ploeg de bal. Die offense gaat dan op hun beurt proberen het veld over te steken.

Indien je nog meer wil leren over de regels, raden we je aan om Youtube filmpjes te raadplegen of eens langs te komen bij de Gators!

De National Football League (of NFL) is de Amerikaanse professionele football competitie. Hierin nemen 32 teams het tegen elkaar op met als hoogtepunt de finale, de Super Bowl.

De ploegen worden opgedeeld in 2 Conferences; 16 ploegen vormen de AFC (American Football Conference) en de andere 16 maken deel uit van de NFC (National Football Conference). De beste 6 ploegen van elke conference spelen de playoffs en de winnaar van de AFC neemt het op tegen de winnaar van de NFC in de Super Bowl.

Meer info vindt je op www.nfl.com

FOOTBALL IN BELGIË

In België spelen we niet volgens NFL-regels, maar volgen we de IFAF regels. IFAF staat voor International Federation of American Football. Deze organisatie werd opgericht in 1998 en is de overkoepelende organisatie voor American football federaties.

Contacteer ons

Geen antwoord op je vraag gevonden?